Comunicació i notes de premsa

Nota de pemsa (2)
Aquest cap de setmana comença el primer Fòrum Social Català a Girona
Disset entitats de les comarques gironines organitzen el primer FSCAT gironí

Aquest dissabte 23 de gener se celebrarà a la Universitat d'Educació i Psicologia el Fòrum Social Català de Girona. El desarmament, la democràcia inclusiva o la xarxa de telecomunicacions lliure són alguns dels temes proposats per les 17 entitats que organitzen l’event a Girona ciutat.

Durant tot el dia, es podrà assistir a cinefòrums, xerrades, veure exposicions, o participar en tallers pràctics. Les activitats són obertes a tothom i autogestionades mitjançant l’adhesió de les entitats que hi participen i de tothom que vulgui fer alguna aportació. El Forum se celebrarà durant tot el dissabte a partir de les 9.30h. Tota la programació ja es pot consultar aquí.

Des dels seus inicis a Porto Alegre, el Fòrum vol ser una trobada de referència del pensament crític gestionada per entitats de diferents àmbits. En el cas de Girona, les entitats participants són: Comissió Agenda Llatinoamericana, Fundació Utopia, Plataforma per la Pau de Lloret de Mar, Intersindical alternativa de Catalunya, Caritas Diocessana-Girona, l'Associació de veïns de Sant Narcís, Setem-Girona, Fundació Ajuda en Acció, Grup de Democràcia Inclusiva de Catalunya, Llagostera Solidària, DESOS Opció Solidaria, Teixidors de Xarxes de Sant Feliu de Guíxols, Imatges per la Solidaritat, CEESC, Guifi.net, Fundació Ajuda en Acció i Coordinadora d’ONG Solidàries.

El Forum Social Català a Girona s'inclou dins els actes del Forum Social Català, que es tancarà amb la trobada a Barcelona els dies 30 i 31 de gener, com a resposta a la crida del Forum social Mundial a organitzar trobades descentralitzades arreu del món. L'any que ve, el Fòrum tornarà a ser una trobada única a Dakar.

Comarques gironines, 18 de gener de 2010

Per a més informació: http://www.fscatgirona.blogspot.com/
Per a contactes: 972 21 99 16 (Gemma Juncadella)


Nota de pemsa (1)
Convocat el primer Forum Social Català a Girona

El dia 23 de gener es farà a Girona el Forum Social Catala-Girona (Fscat-Girona). És la primera vegada que entitats gironines s'uneixen per a impulsar aquest Forum en el marc del Forum Social Català.

El Fòrum Social Mundial es va celebrar per primer cop a Porto Alegre, l'any 2001, i, any rere any, s'ha convertit en una cita ineludible per debatre i teixir estratègies pel canvi social entre entitats i moviments que treballen per un model més just de desenvolupament dels pobles i que preparen les activitats que s'hi reaitzaran. Del darrer FSM, que va tenir lloc a Belém el gener del 2009, en sorgeix la crida internacional per a la realització de diferents fòrums locals descentralitzats. El context de crisi global (ecològica i del territori, social i econòmica, democràtica i dels pobles) fa del Fscat una ocasió especial per a conèixer línies i models alternatius i crear sinèrgies entre moviments socials.

A Catalunya, el Forum acabarà el 29, 30 i 31 de gener amb la trobada final a Barcelona. Durant la setmana del 18 de gener, es proposa que entitats locals de la província facin actes explicatius del Fòrum i dels seus objectius a les seves localitats. Totes les activitats estan obertes a tots els públics i són gestionades per cada una de les entitats que vulguin participar. L'organització del Fòrum s'encarrega exclusivament de l'espai i la difusió.

Per a més informació: http://www.fscatgirona.blogspot.com/ o forumgirona@gmail.com
(Alhora de fer difussió local, aquí cal introduir el contacte de telèfon que les entitats locals prefereixin)