Aturem les retallades!
No és una crisi,
és una estafa
La Plataforma Prou Retallades de Girona denuncia les polítiques injustes de retallades indiscriminades i els increments de preus que perjudiquen fonamentalment les classes populars que el Govern de la Generalitat de Catalunya prepara en la proposta de pressupostos per a l’any 2012:
El Govern de la Generalitat utilitza el missatge de la manca de recursos per encobrir una estratègia de desmantellament dels serveis públics tot afavorint els interessos privatitzadors de determinats grups econòmics i instal•lant la por i la resignació entre la ciutadania.
Reclamem l’aplicació d’un model alternatiu per sortir de “la seva” crisi i que s’aturin les agressions contra els drets de les persones, amb la defensa de l’Estat del Benestar i dels drets socials com a única via per garantir la justícia i cohesió socials.
Exigim de tots els governs una aposta clara i decidida per una fiscalitat justa i mediambientalment solidària que faci pagar a qui més té, perquè l’esforç contributiu al bé comú es faci en funció de la riquesa i els recursos econòmics de cadascú, i una aposta clara i decidida en la lluita contra el frau i l’evasió fiscals que permetria recaptar milers de milions d’euros que farien innecessàries les actuals retallades. I també tenim mecanismes per equilibrar financerament el món, com ara l’impost sobre les transaccions financeres.
Denunciem l’atac al model social europeu mentre es cedeix a les exigències del sistema financer internacional i es deixen de banda les necessitats dels ciutadans i ciutadanes, mentre cap dels directius responsables ha assumit les responsabilitats de la situació actual.
Ens trobem en un moment de greu crisi del sistema, conseqüència de la cobdícia de banquers i grans empresaris i del malbaratament dels recursos públics -salvant bancs, fent obres faraòniques…- que ha mostrat la cara més ferotge del capitalisme neoliberal i de la globalització. La crisi econòmica ha mostrat l’estat del benestar precari en el que vivim, una manca de llibertats democràtiques i una societat fortament desigual que va camí de la fractura social.
Mentre a Davos, al Fòrum Econòmic Mundial, els més rics es reuneixen per consolidar el neoliberalisme, a Catalunya, més de 742.000 persones estan a l’atur, 1 de cada 5 està empobrida. Però tot i això, els béns de luxe, que només es poden permetre uns pocs, baten récords de vendes i els grans consorcis empresarials augmenten els beneficis mentre es dediquen a reduir les plantilles, els hospitals tanquen plantes senceres i serveis d’urgències, els Centres d’Atenció Primària redueixen els horaris, l’educació pública cau en el més absolut oblit, s’executa pràcticament un desnonament cada hora, s’expulsa dels serveis socials els més pobres...
Des de Prou Retallades, volem fer sentir arreu que hi ha una altra manera de fer les coses, i que hi ha recursos econòmics que no s’estan recaptant que farien innecessàries les polítiques d’ajust tan dures i injustes i les agressions als drets socials i laborals de la ciutadania del nostre país, i permetrien una aposta clara per part del Govern en la creació d'ocupació i la garantia de la protecció social de les persones aturades, tenint en compte l’alarmant índex d’atur que no para d’augmentar al nostre país.
Hi ha alternatives, i per això no ens cansarem de denunciar el sentiment de resignació que es vol inculcar a la ciutadania de Catalunya. L’Estat del Benestar és un pilar fonamental de la nostra idiosincràsia com a poble i del model d’una Catalunya i un país de convivència i cohesió social, i que exigeix poder construir el seu futur sobre les bases de la solidaritat i la justícia social.
• Pel reconeixement del dret a la salut igual per a tothom i per un servei de salut públic i de qualitat!
• Pel dret a l’educació pública, equitativa i de qualitat!
• Pel dret a uns serveis públics amb ocupació de qualitat i al servei de les persones!
• Pel dret a l’emancipació juvenil i al treball digne per als joves!
• Pel dret a una vida digna per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya!
• Perquè tenim dret a decidir el nostre futur. Perquè si convertim les propostes en projectes, si ens unim i alcem la nostra veu, el canvi serà possible!
• Passem de la indignació a l’acció! No a la dictadura financera! Aturem les retallades!
• Una altra política és possible! Una altra economia és necessària!
• Fem possibles una altra Catalunya i un altre món!
El Fòrum Social Català-Girona vol ser un espai de trobada obert a tothom, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari. Un espai d'intercanvi d'experiències, de debat, de mobilització i d'articulació d'entitats i de moviments socials que rebutgen el model actual de desenvolupament dels pobles i que es troben en un procés permanent de recerca i construcció d'alternatives.
Formalment, es proposa una trobada de cap de setmana obert a tothom amb “tallers” organitzats per les entitats, col.lectius, associacions i persones que ho desitgin, en el format que es vulgui: xerrada, taula rodona, debat... En aquesta activitat, l’entitat o moviment social exposa una problemàtica, una experiència d’un projecte o una inquietud sobre la temàtica escollida amb la finalitat de possibilitar la creació de noves línies de treball o simplement per a trobar un espai d’intercanvi d’experiències i punts de vista entre els ponents organitzadors i públic en general.
La preparació d'activitats del FSCat està oberta a totes les entitats, col.lectius i persones de la societat civil dels països catalans, amb l’excepció d’organitzacions governamentals, militars o violentes i dels partits polítics (els polítics no poden participar-hi en nom de cap partit o càrrec però sí a títol individual). Per tal d'organitzar el Forum, es porten a terme trobades assembleàries obertes a les entitats partipants i a les entitats que ho desitgin per a marcar dates, eixos a seguir, difussió, programa i logística
La data pel FScat–Girona serà el dissabte 23 de Gener de 2010 a la Ciutat de Girona. En funció dels “tallers” que es presentin, es buscarà les sales, aules o espais necessaris. La setmana del 18 al 22 de Gener de 2010 es proposa que les entitats o moviments socials participants en el FScat–Girona facin una xerrada explicativa dels eixos i significat del FSM al seu àmbit local de treball per tal d’augmentar la divulgació i la participació el següent cap de setmana a Girona. Finalment, el cap de setmana del 30 de Gener de 2010 tothom pot participar en el FScat-Barcelona com a tancament del FScat–2010
Animem a participar en el fòrum a entitats, col·lectius i associacions que vulguin treballar per un món més just. Només una bona participació d’entitats i moviments socials Gironins farà possible compartir i redefinir punts de vista, trobar punts de contacte i crear sinèrgies per a fer més efectives les nostres actuacions. Per això, us animem a participar a les reunions i a presentar tallers durant el Fòrum.
Pots baixar el formulari per a inscriure un taller aquí i enviar-lo a forumgirona@gmail.com abans del 14 de desembre.
“Un altre món és possible”