Dubtes més freqüents

Què és el Fòrum Social Català?
El FSCat és un espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari. És un espai d’intercanvi d’experiències, de debat, de mobilització i d’articulació d’entitats i de moviments socials que rebutgen el model actual de desenvolupament dels pobles i que es troben en un procés permanent de recerca i construcció d’alternatives. El FSCat no és una entitat ni una organització.

Quins són els objectius del FSCat?
El FSCat pretén estimular la reflexió i l’acció a partir d’una democràcia veritablement participativa, pel que fa a les dinàmiques polítiques, econòmiques i socials actuals i proposar alternatives que se centren en l’atenció de les necessitats de l’ésser humà i del respecte a la natura. El FSCat vol articular de manera descentralitzada i en xarxa a entitats i moviments socials amb inquietuds similars, involucrats en accions locals i/o internacionals.

Quan i on es farà el FSCat?
La trobada a Barcelona tindrà lloc els dies 29, 30 i 32 de gener a Barcelona, a la Universitat de Barcelona (Pça. Universitat). A Girona, ens trobarem el dissabte 23 de gener a la Facultat d'Educació i Pedagogia. A la província, s'ha confirmat que hi haurà actes a Lloret i Llagostera.

Qui organitza el Fòrum Social Català?
La participació a l’organització del FSCat és totalment oberta i lliure i es fa a través de les Assemblees. Els únics requisits que es demanen es corresponen amb la Carta de Principis del FSM, que en resum es refereixen al respecte de la diversitat, horitzontalitat i no dirigisme dels organitzadors, sense oblidar que ni els partits polítics, governs o organitzacions armades no poden formar part de l’organització del Fòrum.

A què estan obligats els organitzadors?
Els organitzadors del Fòrum Social s’encarregaran exclusivament de facilitar un espai on realitzar les activitats proposades per la societat civil i de donar la màxima publicitat a la programació del FSCat.

Quin tipus d’activitats hi haurà?
Les activitats seran seminaris autogestionats, organitzats per les entitats inscrites al FSCat i que s’adhereixen als seus principis. Per tal d’encabir els seminaris inscrits en els espais que tinguem s’haurà de portar a terme un procés de confluència entre els diferents seminaris proposats. De totes maneres, s’insta a que els seminaris siguin proposats per vàries entitats a la vegada per tal que pugui ser un moment de debat i de trobada.

Qui pot inscriure activitats?
Poden participar i proposar activitats totes les organitzacions, moviments socials i entitats de la societat civil que es declaren d’acord amb la Carta de Principis, que s’hi sentin identificades i s’hi vulguin implicar. Només organitzacions poden proposar activitats, individus no, ni els partits polítics, governs o organitzacions armades.

El Fòrum és una trobada per a construir i compartir línies per a construir un món just, solidari, no violent i respectuós amb el medi ambient i els seus pobles. Les principals línies temàtiques (no-excloents) són: les causes de la crisi global (ecològica i del territori, social i econòmica, democràtica i dels pobles); les conseqüències de la crisi global; i les alternatives a un món en crisi.

Els organitzadors del FSCat s’encarregaran exclusivament de facilitar la realització de les activitats proposades i recollides a través dels processos participatius oberts del FSCat (Assemblea).

Com faig la inscripció d’activitats?
Omplir el següent formulari i fer-lo arribar a http://www.blogger.com/forumgirona@gmail.com. Per participar a les assembles, consulteu el calendari de la propera trobada a la barra dreta de la web.

Fins quan puc proposar activitats?
La data límit per rebre propostes d’activitats autogestionades és el 14 de desembre de 2009.

Quin és l’àmbit territorial del FSCat?
El FSCat neix amb la pretensió de fer-se extensiu a tots els Països Catalans. És una de les prioritats fer un esforç important d’extensió per donar a conèixer les característiques del procés del FSCat i instar a d’altres grups de tot el territori a sumar-se a la proposta. Tanmateix, es respectaran les dinàmiques i processos que ja hi ha a aquests territoris, acceptant en tot moment que puguin celebrar al mateix temps o quan vulguin els seus propis actes o fòrums socials. Això es tindrà en compte especialment als llocs on ja hi ha un procés engegat pel que fa als fòrums socials com el Fòrum Social a la Vall, el Fòrum Social de València, el Fòrum Social de Mallorca, Fòrum Social d’Osona…

Quin és l’ambit sectorial del FSCat?
La participació al procés d’organització del FSCat és totalment oberta a totes les entitats i persones de la societat civil i els moviments socials que s’hi sentin identificades i s’hi vulguin implicar. L’única condició és respectar la Carta de Principis del FSM, en la que es basa el FSCat.

Qui pot participar al FScat?
Durant els dies del Fòrum , l'assistència i participació a les activitats organitzades està oberta a tothom qui ho vulgui.

Hi ha una declaració final?
El FSCat , igual que el Fòrum Social Mundial, no té caràcter decisori. Per tant, no promou oficialment campanyes, ni elabora declaracions finals.