Èxit d'organització, convocatòria i resultats

Per què creiem que el primer Fòrum Social Català a Girona va ser un (petit) èxit d'organització, convocatòria i resultats?

1. 18 entitats gironines van impulsar i organitzar el Fòrum en una entesa assembleària. Tal com deiem a la presentació, l'assemblearisme i la voluntarietat són valors a contracorrent, els mateixos valors presents al diàleg, la participació ciutadana i la transaparència que sorgien com a demandes a l'assemblea final.

2. Més d'un centenar de persones van passar pel Fòrum durant el dia 23 de gener. La mitjana de públic en cada franja horària era de 70 persones i tots els tallers programats es van poder tirar endavant fent possible, d'aquesta manera, assolir el "format Fòrum". Com a èxit quantitatiu destacable, la xerrada de Nazanim Amiriam va comptar amb 60 persones. Com a èxit qualitatiu, destaquem la trobada que es va fer entre diverses associacions de veïns i que ha fonamentat una entesa per seguir trobant-se en properes reunions.
3. L'Assemblea final va destacar la importància de la informació i la transparència, tot exposant les opacitats de les institucions socials; de la participació ciutadana, del diàleg i del debat. Properament, penjarem l'acta de l'Assemblea final.
4. I (només) va ser un (petit) èxit perquè aspirem a reunir molt més gent. Girona té una gran base d'associacions i tradició de participació ciutadana que volem que siguin presents en la propera edició del Fòrum, una propera edició que esperem que s'assenti i millori,-però que no seria possible-, sense el bon precedent d'aquesta primera edició.

Properament també, penjarem la valoració, on proposarem els reptes de futur.

Llegeix el programa d'activitats, aquí.